PERSBERICHT EN -UITNODIGING: Laatste weken 'Op zoek naar Utopia'

PERSBERICHT EN -UITNODIGING: Laatste weken 'Op zoek naar Utopia'

De tentoonstelling 'Op zoek naar Utopia' in M ontvangt tegen eind deze week 50.000 bezoekers. Nu vrijdag 23 december om 14u trakteert Thomas More bezoekers in M op een stuk Utopia-taart. De tentoonstelling gaat vervolgens de allerlaatste weken in, met extra openingsdagen tijdens de kerstvakantie.

De tentoonstelling Op zoek naar Utopia, die op 20 oktober van start ging, ontvangt tegen eind deze week 50.000 bezoekers. Opmerkelijk is het heel hoge aantal groepsbezoeken, maar liefst 1290 groepen boekten reeds een rondleiding. Ook de combinatie met de tentoonstelling Yto Barrada in M en Utopia & More in de Universiteitsbibliotheek wordt duidelijk gesmaakt.

De tentoonstelling en het stadsfestival 500 jaar Utopia gaan de allerlaatste weken in. Om alle geïnteresseerden de kans te geven om de tentoonstelling te bezoeken zal M uitzonderlijk open zijn op de 2 woensdagen (normaal sluitingsdag) tijdens de kerstvakantie. Op de laatste openingsdag, dinsdag 17 januari, is M daarbij open tot 22u.

Om het goede nieuws te vieren, trakteert Thomas More op vrijdag 23 december van 14u tot 15u alle bezoekers van M op een speciaal stukje Utopia-taart. Leuvens toprestaurant Trente en meesterbakker Jaubin sloegen de handen in elkaar en bakken een taart geïnspireerd op een authentiek recept uit de tijd van Thomas More. Trente is een van de deelnemende restaurants van het culinaire project ‘More op het Menu’. Ook de pers is van harte uitgenodigd op vrijdag 23 december om 14u in M – Museum Leuven bij het aansnijden van de taart, door niemand minder dan Thomas More himself.

Praktische info:
Vrijdag 23 december 2016 om 14u
M - Museum Leuven
Leopold Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven

In december 2016 is het exact 500 jaar geleden dat Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. Leuven viert deze verjaardag met het stadsfestival 500 jaar Utopia. Trekker is de kunsthistorische tentoonstelling Op zoek naar Utopia in M - Museum Leuven, die meer dan 80 topwerken van over de hele wereld samenbrengt. De tentoonstelling in M en het stadsfestival sluiten definitief de deuren op 17 januari 2017.

500 jaar Utopia is een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.

Contacteer ons
Denise Vandevoort Schepen Cultuur Stad Leuven & Voorzitter KU[N]ST Leuven en M - Museum Leuven
Denise Vandevoort Schepen Cultuur Stad Leuven & Voorzitter KU[N]ST Leuven en M - Museum Leuven
Over '500 JAAR UTOPIA'

500 JAAR UTOPIA
24.09.2016 - 17.01.2017


In 2016 is het exact 500 jaar geleden dat Thomas More in Leuven zijn wereldberoemde boek Utopia publiceerde. Leuven viert deze verjaardag met het stadsfestival '500 Jaar Utopia'. Trekker is de kunsthistorische tentoonstelling 'Op zoek naar Utopia' in M - Museum Leuven.

'500 Jaar Utopia' is een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.